Nieuwe ART slot gekocht voor de motor

Nou mijn eerdere slot was kapot. Hoe kan dat nou zou je zeggen. Nou het zit zo het slot had ik al 10 jaar. Opzicht kan een slot nog veel langer mee, maar opeens was het versleten. De sleutel paste niet meer goed en het slot draaide ook niet meer hoe het hoort. Ik wilde natuurlijk niet onderweg zijn en het risico lopen dat mijn slot niet meer werkt of erger nog als ik ergens ben en de motor staat op slot dat ik het slot niet meer open krijg.

Ik ben dus op zoek gegaan naar een ART gekeurd slot. Het ART keurmerk geeft namelijk aan dat het slot goed is bevonden door stichting ART. Je moet wel even weten dat men gebruik maakt van een sterren systeem vergelijkbaar met SKG sloten. De indeling is 1 t/m 5 sterren. 1 en 2 sterren is voor fietsen. 3 is voor scooters en motors en 4 en 5 sterren is voor motors. Als je een verzekering hebt tegen diefstal dan zal de verzekeraar ook eisen dat je een slot met een bepaald aantal art sterren gebruikt. Voor een motor is dat meestal 4 sterren. Dit noemt men dan een ART 4 slot.

Als je deze informatie weet dan kun je lekker online gaan shoppen. Veel mensen weten dit niet en gaan op merknamen af. Nou ik kan je zeggen dat een slot van ABUS erg duur is, maar een ART4 slot van ABUS is niet sterker dan een ART 4 slot van een ander merk. Dus ging ik kijken. Op een gegeven moment kwam ik terecht bij motorsloten.eu en die leveren ook naar belgië. Ik heb bij hun een art 4 sterren kettingslot gekocht.

 

Het slot dat ik gekocht heb heet Pro-Tect Kettingslot ART 4 (met hangslot). Het kettingslot is 120 cm lang en kost enkel 49,95 euro. Het merk is dus Pro-Tect, maar dat maakt helemaal niks uit, want het heeft namelijk hetzelfde keurmerk als bijvoorbeeld de Abus GRANIT extreme plus. Dit slot kost wel 239,95 euro. Met andere woorden dit slot is veel duurder en daar koop ik bijna 5 pro-tect sloten voor.

Hieronder een foto van het pro-tect kettingslot.

pro-tect, kettingslot

Hier is de link direct naar de pagina van het slot. Nu mag abus mij eens uitleggen waarom hun sloten zo duur zijn en die van bijvoorbeeld pro-tect, landport of top-lock niet.

Vroeger kon je mensen nog wel wat wijs maken, maar op vandaag de dag is er zoveel informatie beschikbaar dat je wel beter weet.

Het is wel zo dat de sloten van abus misschien een betere afwerking hebben. Misschien zijn ze ook duurzamer. Of zelfs sterker dan andere gekeurde sloten, maar dan is lastig te bepalen, omdat stichting ART geen uitgebreide informatie over een test deelt. Misschien zijn de sloten van ABUS veel sterker dan ze hoeven te zijn en halen de beproeving met glans, maar ja een slot dat een bepaalde test is doorgaan is geschikt. Dus dan koop ik toch liever die wat goedkopere. Dan heb je toch nog wat geld over voor andere accessoires.

Hieronder de foto van de Abus GRANIT extreme plus

abus granit, kettingslot

Ik dacht ik voeg de foto maar toe dan weet je ook waar ik het over heb.

 

 

 

 

 

 

Ik ben een fervent motorrijdster. Als er nog andere meiden zijn die graag motorrijden en natuurlijk ook muziek fan zijn dan zou ik het leuk vinden om met mij in contact te treden. We zouden zelfs eventueel kunnen gaan toeren.

De commentaren zijn gesloten.